・日本醸造協会誌第117巻11号が発刊されました。
・掲載内容は、下記のとおりです。
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解説
<巻頭随想>
「味変」清酒のすすめ
竹川 薫
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振盪フラスコによる微生物の液内培養法の特性・課題・展望
-非意図的な影響について-
高橋将人・青柳秀紀
Characteristics, problems, and Prospects of the Submerged Microbial Cell Cultivation Using Shake-flasks
-Effect of unintentional influences on the microbial cell cultures-
Masato TAKAHASHI, Hideki AOYAGI
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麹菌の破精込み、核の増加、微小空間への侵襲性について
竹下典男
Haze-komi of Koji Mold, Increase in Nuclei, Invasive Growth in Microspace
Norio TAKESHITA
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しょうゆのヒスタミン低減のための提言
田上秀男
Proposal for Reduction of Histamine in Soy Sauce
Hideo TAGAMI
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抜粋要旨 中国醸造雑誌『醸酒科技』2022年1期号(総331号)
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報文
清酒酵母のビタミン非要求性を利用した抗菌物質非添加集積培地の開発と
新規清酒製造用酵母の分離
野地秀和・萩原 葵・数岡孝幸
Development of an accumulation medium without antimicrobial substances based on the vitamin non-requiring property of sake yeast and the isolation of new yeasts for sake production
Hidekazu NOJI, Aoi HAGIHARA and Takayuki KAZUOKA
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焼酎・泡盛の英文テイスティングノートの計量テキスト分析
相澤常滋・大野雅幸・諸橋一樹・宮本宗周
Quantitative text analysis of English tasting notes for Shochu and Awamori
Johji AIZAWA, Masayuki OONO, Kazuki MOROHASHI, Munehiro MIYAMOTO
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