・日本醸造協会誌第116巻12号が発刊されました。
・掲載内容は、下記のとおりです。
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解説
<巻頭随想>
京都の「知恵」と「京都酵母」
廣岡 青央
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麹菌のクエン酸高生産機構
二神泰基・門岡千尋・後藤正利・玉置尚徳
Mechanism Underlying Citric Acid Production in Koji Fungi
Taiki FUTAGAMI, Chihiro KADOOKA, Masatoshi GOTO, Hisanori TAMAKI
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清酒中オリゴ糖の網羅的分析とユニークな新規オリゴ糖の発見
本田千尋・徳岡昌文
Discovery of Unique Oligosaccharides in Sake
Chihiro HONDA, Masafumi TOKUOKA
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醤油の原料事情と原料原産地表示について
稲谷久雄・加藤裕久
Current Ingredients Situation and the Country of Origin Labelling for Ingredients of Soysauce
Hisao INATANI, Hirohisa KATOH
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抜粋要旨 中国醸造雑誌『醸酒科技』2021年2期号(総320号)
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報文
全国新酒鑑評会出品酒の香気成分濃度と原料米のイネ登熟期の気象条件及び溶解性との関係
奥田将生・上用みどり・包 紅彬・髙橋 圭・磯谷敦子・向井伸彦・岸本 徹・神田涼子・飯塚幸子・伊豆英恵・藤田晃子・山田 修
Relationship between flavor compounds in sake exhibited at the Annual Japan Sake Awards and meteorological conditions during grain filling and the properties of rice starch
Masaki OKUDA, Midori JOYO, BAO Hong-Bin, Kei TAKAHASHI, Atsuko ISOGAI, Nobuhiko MUKAI, Toru KISHIMOTO, Ryoko KANDA, Sachiko IIZUKA, Hanae IZU, Akiko FUJITA and Osamu YAMADA
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ノート
酒造用米新品種「吟のいろは」の醸造特性
瀬尾直美・渡部七海・有住和彦・吉村 緑・石川潤一・畑中咲子・伊藤謙治・橋本建哉
Characteristics of the new rice cultivar “Gin no iroha” for sake brewing
Naomi SEO, Nanami WATANABE, Kazuhiko ARISUMI, Midori YOSHIMURA, Jun-ichi ISHIKAWA, Sakiko HATANAKA, Kenji ITO and Kenya HASHIMOTO
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焼酎醪を腐造させる乳酸菌の検出法の開発
髙下秀春・藤原絵美・梶原康博・高山清子・山本英樹・水谷政美
Development of a method for the detection of lactic acid bacteria causing putrefaction of shochu mash
Hideharu TAKASHITA, Emi FUJIHARA, Yasuhiro KAJIWARA. Kiyoko TAKAYAMA, Hideki YAMAMOTO and Masami MIZUTANI
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