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日本醸造協会誌第112巻12号が発刊されました

・日本醸造協会誌第112巻12号が発刊されました。
・掲載内容は、下記のとおりです。
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解説

<巻頭随想>
醸造用オオムギ小史
佐藤 和広
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マロラクティック発酵を活用する純米酒(MLF純米酒)の開発と今後の展望
石垣 浩佳
Development and Future’s View of the Pure Rice Wine for which Malo-lactic Fermentation is Utilized (MLF Junmai-shu)
Hiroyoshi ISHIGAKI
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パン酵母の窒素源代謝系因子DAL81の変異によるパン生地発酵過程のGABA消費の低減化
中村 敏英
Reduction of GABA Consumption in Dough by the Mutation of Baker’s Yeast DAL81 Involved in Nitrogen Catabolism
Toshihide NAKAMURA
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かつおだしが攻撃行動を低下させる仕組み
近藤高史・小野武年・西条寿夫
Mechanism of Suppressive Effects of Dried Bonito Dashi on Aggressive Behaviors in Mice
Takashi KONDOH, Taketoshi ONO, and Hisao NISHIJO
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抜粋要旨 中国醸造雑誌『醸酒科技』2017年1期号(総271号)
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報文
GC/MSを基盤としたメタボロミクス技術を用いた酵母菌株・原料米品種による大吟醸酒の酒質特性解析
玉田佳大・大東功承・西本 遼・山内隆寛・浅井拓也・山下伸雄・明石貴裕
Analysis of characteristics of daiginjo-shu according to the type of yeast strain and rice cultivar by GC/MS-based metabolomics technology
Yoshihiro TAMADA, Koushou OOHIGASHI, Haruka NISHIMOTO, Takahiro YAMAUCHI, Takuya ASAI, Nobuo YAMASHITA, Takahiro AKASHI
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伝統的瓶内二次発酵法によるスパークリングワイン製造における成分の推移
恩田 匠・小松正和・中山忠博
Changes in chemical and physical components during sparkling wine making using a traditional in-bottle secondary fermentation method
Takumi ONDA, Masakazu KOMATSU and Tadahiro NAKAYAMA
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習慣的飲酒者の脳萎縮に対する高濃度ビタミンB群含有機能性飲料の効果について
朴 啓彰・上田正人・能勢 晶・山下典生・那須清吾
A new health drink with a high dose of B vitamins to inhibit brain volume shrinking due to habitual drinking
Kaechang Park, Masato UETA, Akira NOSE, Fumio YAMASHITA, Seigo NASU
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