・日本醸造協会誌第107巻9号が発刊されました。
・掲載内容は、下記のとおりです。
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解説
<巻頭随想>醸造産業副生物の処理と有効利用の研究に従事して
森村 茂
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酵素法による清酒の遊離脂肪酸の定量
―カプロン酸エチル濃度の簡易推定法への利用―
栗林 喬・金桶光起・渡邊健一
Analysis of Free Fatty Acids in Sake by Enzymatic Method: Its Application for Estimating Ethyl Caproate
Takashi KURIBAYASHI, Mitsuoki KANEOKE, Ken-ichi WATANABE
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出芽酵母のアセトアルデヒドに対する細胞応答と耐性機構
中川 智行
Cell Response and Tolerance Mechanism Against Acetaldeyde in the Budding Yeast.
Tomoyuki NAKAGAWA
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サツマイモ焼酎粕中のオリゴ糖のアレルギー抑制効果
米元 俊一
Allergy Suppressing Activity of Oligosaccharides in Sweet Potato Shochu Distillery By-product
Toshikazu YONEMOTO
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江戸期の調味料「いり酒」の再現と嗜好特性
岸田恵津・富永しのぶ
Reproduction and Palatability of Iri-sake, a Seasoning Used in the Edo Period: Component Properties and Sensory Evaluatuion
Etsu KISHIDA, Shinobu TOMINAGA
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中国白酒に関する最近の動き
鮫島 吉廣
Recent Developments Related to Chinese Liquor (baijiu)
~ Attendance at The 1st Chinese Liquor Technology Symposium & Sichuan University Jinjiang College opened the brewing prosess ~
Yoshihiro SAMESHIMA
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平成23年度における食酢の研究業績
編集部
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大学のお酒 弘前大学
「医果同源アップルブリュー」と「津軽百年しあわせりんごのお麦酒(さけ)」
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抜粋要旨 中国醸造雑誌『醸酒科技』
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研究報文
ORAC法による清酒製造工程の抗酸化性の変化
阿部恭幸・齋藤高弘・岡本竹己・佐々木隆弘・星 佳宏・杉江正美・はぎ原昌司・志賀 徹
Investigation of changes in antioxidant activity during sake brewing by the ORAC method
Yasuyuki ABE, Takahiro SAITO, Takemi OKAMOTO, Takahiro SASAKI, Yoshihiro HOSHI, Masami SUGIE, Shoji HAGIWARA and Tohru SHIGA
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ノート
20~30代の消費者における清酒の嗜好的購買決定要因について
鈴木由佳・金内(神谷)博子・金内 誠・石堂智子・森田 明・坪田康信
The facters of taste deciding consumer appetite for Sake by consumers in their 20s or 30s
Yuka SUZUKI, Hiroko KANAUCHI-KAMIYA, Makoto KANAUCHI, Tomoko ISHIDO, AKira MORITA and Yasunobu TSUBOTA
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