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日本醸造協会誌第118巻12号が発刊されました

・日本醸造協会誌第118巻12号が発刊されました。
・掲載内容は、下記のとおりです。
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解説

<巻頭随想>
技術の進歩と上手につきあう
西野 智彦
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麹菌光応答研究のこれまでと展望
鈴木 聡

Gene Expression and Enzyme Production Responding to Light in Aspergillus oryzae
Satoshi SUZUKI
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ブドウ樹内マイクロバイオームの品種間、栽培地間および生育ステージ間に見られる多様性ならびにブドウ樹内生菌による植物病害防除の可能性
濵岡一弘・鈴木俊二

Diversity of Endophytic Bacterial Microbiota in Grapevine Shoot Xylems Depending on Wine Grape-growing Region, Cultivar, and Shoot Growth Stage and Potential for Plant Disease Control by Endophytes in Grapevine
Kazuhiro HAMAOKA, Shunji SUZUKI
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九州しょうゆの潮流 ~将来に残したい技術と製品群~
松田 茂樹

Trends of Quality and Technology of Soy Sauce in Kyushu
Shigeki MATSUDA
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抜粋要旨 中国醸造雑誌『醸酒科技』2023年5期号(総347号)
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報文
心白および水浸裂傷を組み込んだ水分拡散モデルの検討
高堂泰輔・藤原久志・若井芳則・冨田晴雄・中嶋理奈・宮藤 章

Study on a water diffusion model incorporating white cores and cracks
Taisuke KODO, Hisashi FUJIWARA, Yoshinori WAKAI, Haruo TOMITA, Rina NAKASHIMA, and Akira MIYAFUJI
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酵母提供用の拡大培養培地作成の効率化に向けた検討
渡部貴志・櫛田麻希・増渕 隆・吉野 功・田島 創

Investigation of a yeast extended cultivation medium for provision to sake brewing factories
Takashi WATANABE, Maki KUSHIDA, Takashi MASUBUCHI, Isao YOSHINO, So TAJIMA
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ノート
水麹と蒸米乾燥による清酒もろみの糖濃度変化
山﨑栄次・丸山裕慎・小澤敦揮・堀場文二・原 有紀・矢田喜大

Investigation of the relationship between starch retrogradation and gelatinization properties
Eiji YAMAZAKI, Hironori MARUYAMA, Atsuki OZAWA, Bunji HORIBA, Yuki HARA, and Yoshihiro YADA
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